Powered By Blogger

onsdag 11 januari 2012

Ledsen, förvånad och arg!




Nu blir det ett negativt inlägg här så om ni inte orkar med det så är det bara att gå vidare..Jag behöver skriva av mig detta konstiga möte som jag var på idag.

Som ni kanske vet har jag varit sjukskriven sen min man gick bort i princip. Har försökt komma igång flera gånger men det har inte funkat. Har hänt andra tråkiga saker under tiden som gjort det svårt att bearbeta sorgen.

Mitt största problem är att jag får återkommande infektioner, riktigt ordentliga sådana och hinner inte hämta mig mellan varven. Dessa infektioner började dyka upp när min man blev sjuk och sedan har det bara blivit värre om man säger så. Har även stora problem med magen, det hänger tydligen ihop.

I alla fall.. Min läkare har remitterat mig till något som heter smärt och stress teamet där man under en period träffar en psykolog, sjukgymnast och man får lära sig mindfulness. Idag satt jag i över en timma med psykologen och gick igenom mitt liv och mitt mående, skitjobbigt kan jag säga. Jag har väldigt svårt att gråta men inne hos henne gjorde jag slut på ett helt näsdukspaket. 

När vi var klara säger hon att hon skulle prata med resten av teamet men hon trodde att jag var för sjuk för behandling! Fysiskt sjuk alltså. Jag skulle alltså inte få påbörja denna förmodligen väldigt bra för mig rehabiliteringen för att jag har ständiga infektioner och dessa har jag för att jag gått och haft obearbetad sorg och oro så länge, viket hon också visade mig med en tjusig teckning på en whiteboard och vilket även min läkare säger.

Jag frågar - Men vad gör jag då om jag inte kan börja här?
Hon - Jaa du...
Jag - Eee, men kan jag inte få chansen att pröva? 

Hon - ja... men dina infektioner kanske gör att du inte kan..
 Osv..

Jag som inte är en expert kan bara konstatera att det inte hjälpt att äta antibiotika och få en himla massa kortisonkurer i tre år så man kanske borde pröva att börja från andra hållet nu då? Vilket min läkare uppenbarligen också tycker eftersom han remitterade mig dit...

Jag vill inte gå här hemma längre och vara sjuk och behöver hjälp av något slag.
Men man ska tydligen vara frisk för att få det...

Japp... i slutet av nästa vecka får jag besked.

Och imorgon ska jag på ett ( som jag trodde ) ännu värre möte men det kanske blir tvärtom.

Som tur är blir jag lite laddad av sånt här. Är van vid att klara mig själv och fixa saker. Det jag har svårt med i den här historien är resonemanget? De är ju där för att hjälpa människor i min situation?

Jag har faktiskt inte bett om hjälp tidigare, finns ( fanns) liksom inte i min värld. Men mister man en  (hjälp ) kommer det tusen åter... hoppas jag :)

Nu ska jag smälta det här och gå vidare...

Ni som orkat ända hit - Tack för ordet!

Ha det gott allihop!
Kramar









28 kommentarer:

  1. Det var det jävla dummaste jag har hört! Förlåt, men hur fasiken tänker hon där... Jag som också varit inne i psyksvängen vet ju att det oftast är just i andra ändan man ska börja för att det ska funka. Visst alla är vi olika men att inte ens låta dig prova... och att du ska behöva vänta mer än en vecka på besked. Fy fan!!!Oj vad arg jag blev nu å dina vägnar... :o( Massa Kram!

    SvaraRadera
  2. Moment 22 alltså...
    För mig är det självklart att man är mer sårbar för fysisk sjukdom när man är psykiskt nedsatt.
    Och i nån ända måste man ju börja.
    Det känns som en konstig attityd får jag säga; att se helheten är ju det allra viktigaste i all vård/rehabilitering.

    Ja kanske blir morgondagens möte tvärtom.

    SvaraRadera
  3. Stor kram och jag hoppas att du får den hjälp du behöver!

    Stora kramar!!
    Ulrica

    SvaraRadera
  4. Verkligen ett fruktansvärt moment 22 och du sitter fast i det din stackare! Så får det ju inte vara. Jag hoppas verkligen att det här löser sig på något vis för det är för tufft att inte få hjälp ju. Massor av kramar!

    SvaraRadera
  5. Hej alla fina - Det är helt sanslöst men jag är inställd på att det inte blir något där. Däremot vet jag att det är något åt det här hållet jag behöver och som jag är mogen för nu. Vet att det finns fler liknande ställen och säkert massa annat också så jag tänker ta tag i det här ordentligt nu. Nu jäklar :)) Massa kramar till er!

    SvaraRadera
  6. Bedrövligt. Jag brukar inte kommentera så ofta, men känner att jag ville det idag. Jag springer också på sjukhuset nu, är inte på något sätt så illa däran som du och kan sköta mitt jobb osv. men det jag hänger upp mig på är ungefär samma som du. Detta runtslussande hela tiden utan resultat. Jag har lite strul med benen, alltså inte jämförbart på något vis, men det händer liksom inte något. Jag träffar än den ena och än den andra. Förstår också att jag inte är högprioriterad. I ditt fall, är det extra beklagligt och jag hoppas också att du får den hjälp du behöver snart, snart.

    SvaraRadera
  7. Madde - Det är beklagligt i allas fall. Ingen ska behövas slussas runt. Får hoppas att du får hjälp med det du behöver! Tack för din kommentar! Kramar

    SvaraRadera
  8. Styrkekramar till dig och hoppas du får den hjälp du behöver.
    Kram

    SvaraRadera
  9. Jag är säker på att du resonerar rätt ang vilken ände att börja i och blir såå ledsen när jag läser. Jag har mycket starkt blivit medveten om att jag inte lyssnat alls till min inre röst ellr släppt fram sorgen. Dras nu med min onda armbåge, huvudvärk och sedan några dagar har ena axeln ballat ur. Är helt säker på att det är kroppen som säger ifrån att det är dags att ta itu md det där andra nu! Önskar verkligen att du får rätt sorts hjälp -pronto!
    KRAM

    SvaraRadera
  10. Marika och Rosen - Tack! Det är till och med vetenskapligt bevisat att sorg, stress (negativ ), oro etc påverkar det fysiska måendet. Bra att du är medveten om det och på så sätt kan vända det åt rätt håll. Jag har nog inte varit riktigt mogen för den här typen av behandling innan men är det nu så jag tänker inte ge upp! Massa Kramar!

    SvaraRadera
  11. Jag hoppas verkligen du får det stöd som du behöver! Har tappat helt hoppet om den traditionella sjukvården efter att ha gått igenom liknade som dig, men som tur var så hittade jag rätt i alternativa hälsovården och har nu lyckats ta mig igenom och kommit ut på andra sidan stärkt som aldrig förr. Så tappa inte hoppet, det finns hjälp, det är bara att sträcka ut en hand och leta på ställen där man kanske inte letat förut! Kram och stå på dig! =)

    SvaraRadera
  12. Karma - Tack för att du berättade..vad härligt det låter, då finns det hopp! Får se mig omkring och hoppas jag hittar det som är rätt för mig. Kram

    SvaraRadera
  13. Men fina du! Bedrövligt att de säger så! Tror av egen erfarenhet (men inte på långa vägar pga sådan sorg som du måste uppleva) att fysiska problem många gånger har sin början i själen. Tycker som du själv säger att när medicin och annan fysisk "bot" inte har verkan att man bör pröva andra vägar! Försöker själv den vägen nu efter år av noll hjälp. Hoppas hoppas så att du får den hjälp du behöver och vill ha! Blir så ledsen för din skull när jag läser att de funderar över att inte ge dig den hjälpen :(
    stor kram

    SvaraRadera
  14. Madeleine - Ja visst är det ett konstigt resonemang! Jag ska söka med ljus och lykta efter någon som kan hjälpa. Hoppas du får den hjälp du behöver också! Kramar!

    SvaraRadera
  15. Usch, det är just sånt här som gör att man tappar förtroendet för dessa psykologer och läkare. Det var verkligen det dummaste jag hört på länge. Har man tagit sig så långt att man tar hjälp har man ju faktiskt en anledning. Nä usch vad sur jag blev å dina vägnar. Hoppas verkligen du får chansen och att de tar sitt förnuft till fånga.

    Kramar i massor

    /Vivvi

    SvaraRadera
  16. Vivvi - Ja jag blev helt matt! Hon talade emot sig själv hela tiden.. Å ena sidan behövde jag precis det som de hade att erbjuda, å andra sidan kunde/ville de inte hjälpa mig ändå? Det löser sig säkert på något sätt! Som sagt, det finns andra ställen att gå till. Massa kramar tillbaka!

    SvaraRadera
  17. Fy sjutton! Blev illa berörd å dina vägnar - så får det ju inte gå till! Som tur är verkar du tuff och påstridig, hoppas så att du får den hjälp du behöver!

    Styrkekramar från mig!

    SvaraRadera
  18. Tigern - Nej, det är inte klokt egentligen.. Jag tror att det kommer att lösa sig även om det inte blir med deras hjälp. Tack så mycket och kramar tillbaka!

    SvaraRadera
  19. Låter ju helt vansinnigt att du inte skulle få ta del av rehabiliteringen för att du har infektioner! Fattar noll av det resonemanget. Precis som du skriver är ju immunförsvaret starkt sammankopplat med sinnet och man måste ju få hjälp att bearbeta det man varit med om. Varför skulle det spela någon som helst roll att du har infektioner ofta???? Idioti! Jag blir förbannad! All kraft och styrka till dig! KRAMAR

    SvaraRadera
  20. Dr Molly - Tack så jättemycket! Ja det kändes rätt sjukt att höra hennes resonemang, fick inte ihop det.. Får helt enkelt vända mig någon annanstans men jag ska ta upp det med min läkare så han vet. Massa kramar tillbaka!

    SvaraRadera
  21. Ja, vad ska man säga? Jag är inte förvånad heller direkt med alla skräckhistorier det går att läsa här och var. Jag blir otroligt förbannad för din skuld, och undrar hur det verkligen står till med sjukvården. Det kan inte vara pengarna det hänger på i alla fall. Jag tycker absolut att du ska få chansen, så jag håller tummarna i fall det går.
    Kram på dig!

    SvaraRadera
  22. Men så märkligt! Och så tragiskt på något sätt!
    Om det är så att du får dessa infektioner pga din psykiska status så är det ju där de måste börja! Blir så ledsen för din skull!
    Hoppas du hittar bra och professionell hjälp!
    STOR KRAM!

    SvaraRadera
  23. Hilde - Ja ju mer jag tänker på det desto knäppare känns det. Men, det är bara att bita ihop och gå vidare. Nu är jag på G iaf :) Tack så jättemycket! Kramar!

    Nena - Visst är det märkligt och motsägelsefullt! Men jag kommer hitta något! Kändes lite knäppt bara, hela situationen.. Stor kram tillbaka!

    SvaraRadera
  24. Kramar och allt stöd till dig! Jag hoppas att du kan hitta rätt i vårdsvängen och du vet nog innerst inne bäst själv nästan nu efter så lång tid vad du själv behöver?
    kramar i massor och allt är bara bra här....
    <3<3<3<3

    SvaraRadera
  25. Hej fina Lingon :)Tack! Jo så är det.. har vetat en längre tid egentligen men inte varit mogen först nu. Härligt att höra att allt är bra med dig! Massa kramar <3<3<3

    SvaraRadera
  26. Låter ju inte klokt! Stor kram!

    SvaraRadera
  27. Linda - Nä.. vänder mig nog någon annanstans. Blev lite taskig start kan man säga. Stor kram till dig med!

    SvaraRadera