Powered By Blogger

onsdag 28 september 2011

Vi lever i ett förbannat byråkratiskt samhälle!

Det här är jag just nu!



Jag får just nu min "lön" från försäkringskassan. Allt är bedömt och klart och det vilar inga oklarheter kring detta. Varje månad ska jag skicka in en försäkran för att få mina pengar ( ska tillägga att jag jobbat heltid sedan jag var 16 år och däremellan pluggat heltid, jobbat varit föräldraledig, jobbat och betalat skatt i hela mitt liv så jag har faktiskt inte dåligt samvete fär att jag ligger samhället till last just nu, jag har gjort rätt för mig ). 
Nu råkade min försäkran försvinna någonstans på vägen vilket innebär dels att jag måste skicka in en ny dels att den ska vara påskriven av en person som just nu är oanträffbar. Att läget inte har förändrat för mig vilket lätt kan kollas upp hos min läkare, jobb och arbetsförmedlingen ( som nu också är inblandad pga ogenomtänkta politiska beslut ), spelar ingen roll för man måste ha detta väldigt viktiga papper för att de ska kunna betala ut mina pengar. Dessutom har de ett heligt brytdatum vilket för min del innebär att jag kanske inte får någon "lön" överhuvudtaget denna månad utan snällt måste vänta på nästa!

Nu har jag (lyckligtvis) lyckats spara och gneta ihop lite småpengar för att kunna vara med på Odd Molly träffen något som jag sett fram emot länge! Dessa pengar räcker inte ens halvvägs till hyra och andra viktiga räkningar men om allt hade varit som det skulle hade jag kunnat haft en trevlig dag!

Nu får de användas för att hålla mig och katterna över ytan!

Detta är så sanslöst galet tycker jag och när jag ringer och berättar vad som hänt på ett lugnt och trevligt sätt ( vilken himla tur ändå att jag fick någon konstig föraning om att något var fel ) blir jag bemött som om jag vore kriminell och försöker lura systemet ( ja, jag är lite känslig )!

Nu är jag i det läget att jag måste vänta in en ny underskrift för att skicka in pappret på nytt ( och hoppas på att det inte försvinner på vägen ) vänta tills det kommit fram och då kan jag ringa och be dem snällt om att göra en tidigare utbetalning! Då ska de fundera på saken och antingen bifalla eller ge mig avslag!

Är detta ett mänskligt system?

Jag har varit skötsam och arbetsam i hela mitt liv, vilket också kan kollas upp. Har haft otur och åkt på en en riktig käftsmäll av livet som jag försöker återhämta mig ifrån och så blir det så här när en lapp försvinner (antingen under postgången eller hos F.kassan).

Ville bara berätta! 
Dessutom är halva ansiktet fortfarande bedövat av värk pga att den förbannade evighetsinfektionen aldrig försvinner ( vilket jag också har intyg på )! Och är en av orsakerna till att jag inte kommer vidare, måste bli fri från infektioner för att få kraft!
(men hade tänkt proppa i mig alvedon på träffen och ha kul ändå)

Nu ska jag sluta mala!

Ska bara tillägga att det är fantastiskt att vi har ett system i Sverige där vi tar hand om sjuka och arbetslösa mm.  Men ibland sköts det inte på ett bra sätt för att uttrycka mig kort.

Ska försöka lägga detta bakom mig och slänga in en dagens senare idag!

The show must go on!!
Och jag har sagt det förut! I´ll be back!!

Kramar på er allihop!

18 kommentarer:

  1. Det är så fruktansvärt förnedrande mot sjuka människor, blir spyfärdig när jag läser! Har själv varit utsatt för FK i många långa kamper om rätt..tillslut fick jag rätt. Fick dock vara utan ett öre i ersättning i ca; 1,5 år. Tufft, det är ju långt ifrån alla som klarar. Blir så vansinnigt arg! Samtidigt så kan det utbetalas höga pensioner till gamla (i 50-års åldern..) avdankande politiker som väljer att avgå!!! Bara för dom skall 'hitta tiilbaka till vanligt liv'. Har du hört någon egen företagare som slitet arslet av sig i princip dygnet runt som blir sjuk eller går i konkurrs som får pension för att 'återhämta sig i livet'??! Skulle inte tro det, blir vansinnigt arg..
    Förlåt, var tvungen avreagera mig! Håll ut, du kommer få rätt! Tur du har dina fyrbenta hos dig!
    Kramar

    SvaraRadera
  2. Men stackare - vilket jäkla oflyt! Hoppas verkligen att det löser sig snabbt!
    KRAMAR
    P.S du frågade var det är med min arm och jag vet inte annat än att det måste vara datorrelaterat - antingen sitter jag fel hemma - mest troligt- eller på jobbet. Har nu så ont att jag har svårt att överhuvud taget använda högern och kommer att from i morgon ta några helt datorfria dagar :o)

    SvaraRadera
  3. Annelie ja det är högst märkligt att det jagas livet ur sjuka människor för att ev hitta någon som fuskar, människor som oftast inte orkar göra sin röst hörd! Har också varit med om det du beskriver då min man låg för döden men jag fick också rätt till slut och faktiskt också en personlig ursäkt av handläggarens chef! Hoppas innerligt att den handläggaren fick sparken för hon var inte klok någonstans! Men hon kanske fick en rejäl fallskärm så hon kunde återhämta sig, vem vet! Samhället är orättvist och har alltid varit men jag tycker att i ett sådant rikt och upplyst land som Sverige borde det inte vara så! Det finns hur mycket som helst att säga om detta men viktigast är att man fösöker behålla sin värdighet och stolthet och försöka kämpa på! Kram

    SvaraRadera
  4. Rosen - Ja det blir lite knöligt innan det flyter på igen!! Och en olycka kommer sällan ensam sägs det ju :/ Det förbannade intyget med påskriften är fortfarande puts väck så nu skickar jag ett utan påskrift och min underskrift och ser vad som händer!
    Jobbigt med armen :( sådan värk ska vara så jobbig! Hoppas det blir bättre när du får lite datorfritt! Kram

    SvaraRadera
  5. Fy fan vad förbannad jag blir när jag läser det här! Och som jag känner igen mig. Inte hos FK dock för de var faktiskt skitbra mot mig. Men däremot A-kassan. Jag blev arbetslös den 1 januari och fick pengar för första gången i år! i mitten av juli! Hade jag inte haft maken hade jag bott på gatan idag. Det var också papper som försvann och sådan skit. Och noll förståelse... Håller alla tummar och tassar att det ordnar sig och det snabbt! Önskar jag kunnat hjälpa dig!
    Massa Kram!

    SvaraRadera
  6. Blir så förbannad när jag läser sånt här - vad är det för samhälle vi önskar!?! Sparka på de som redan ligger ner, bedriva häxjakt på de som är sjuka, ösa pengar över de som redan har allt. Fy fan säger jag bara.

    Hoppas det här ordnar sig snabbare än du tror!
    Stor kram

    SvaraRadera
  7. Josanne - Ja det är så himla onödigt att det blir så här! Ingenting har förändrats med mig sas och då borde allt ha sin gilla gång, helst när jag ringt och förklarat! Denna gång kommer det ju lösa sig inom en snar framtid ( får man hoppas) men förra gången var det en himla tur att vi var två! Massa kramar tillbaka!

    Tigern - Ja jag gick själv i taket! Men nu har luften gått ur mig lite, men det väcker många tankar på hur det (inte) funkar i vårt samhälle!
    Det kommer att ordna sig som tur är! Stora kramen tillbaka!

    SvaraRadera
  8. Jag förstår inte vart samhället är på väg. Det är så skruvad och sjukt när det kommer till sjukdom att det är inte klokt. Som du skriver ska det sparkas på de som redan ligger nere. Jag håller tummen för att det löser sig utan underskriften, du behöver inte mer skit nu.
    Kram

    SvaraRadera
  9. Hilde - Ja det är inte klokt! Får hoppas att det räcker med min underskrift! Precis nu räcker det! Kram!

    SvaraRadera
  10. Fy fan rent ut sagt! Det är ju tyvärr då här det har blivit i Sverige i dag, bara dom som jobbar räknas. Resten är bara en belastning som ska jagas livet ur. Jag har en kund som blev bröstcanceropererad i slutet av sommaren och när det var dags för strålning fick hon inte vara sjukskriven, utan som arbetslös skulle hon söka jobb och stå till arbetsmarknadens förfogande. Helt sjukt! Hoppas det fixar sig snabbt för dig:) Kram

    SvaraRadera
  11. Linda - Herregud! Man blir alldeles matt! Nä det är bara att se till att bli frisk! Kram!

    SvaraRadera
  12. Tja, vad säger man =( KRAM!!! Kan jag göra något?

    SvaraRadera
  13. Naimiez - Det löser sig men inte till helgen! Får hoppas på fler träffar och en lunch någon gång :) Ha det gott och KRAM tillbaka!

    SvaraRadera
  14. Skicka det rekommenderat nästa gång; då kan de inte säga att de inte fått det.
    trist med Mollyträffen och jag vet hur det känns för jag är typ i samma sita fast med annan instans.

    SvaraRadera
  15. Jag har ju ett paraply till dig!! Kanske vi kunde säga hej lite snabbt på söndag när jag ska hämta upp Hilde i stan? Kram kram!

    SvaraRadera
  16. Helen - Ja det kanske är säkrast! Jättetråkigt med Mollyträffen :( Alla dess Instanser! Varför ska det vara så svårt!! Kram

    Tigern - Jaa det fina fjärilsparaplyet :) Det skulle ju vara super om vi kunde ordna det! Här av mig till dig på din blogg! Kram

    SvaraRadera
  17. Åååå, vad ledsen jag blir att det ska behöva funka såhär i vårt "underbara" Sverige. Usch och fy. Jag hoppas verkligen att det ordnar sig för dig snabbt och att de visar lite välvilja att hjälpa till att lösa problemet. Bedrövligt och jag vet knappt vad jag ska skriva. Borde inte få funka såhär överhuvudtaget. Blir mer och mer beslutsam att jag ska bli politiker och kämpa för mer rättvisa i samhället... Önskar jag kunde göra något för dig....

    Vad trist om du inte kommer med i helgen. Skulle vara så kul att ses....

    Kramar i massor och pepping i stora skopor får du av mig...

    /Vivvi

    SvaraRadera
  18. Vivvi - Ja det är verkligen ett konstigt system, kanske inte själva systemet men hur det sköts, kanske otydliga regler vad vet jag! Men det är tröttsamt och förnedrande att mötas av rigida personer i telefonen, varför liksom?? Du skulle säkert bli en bra politiker! Satsa på det! Sådana som du behövs! Tack för pepping och kramar! Massa kramar tillbaka!

    SvaraRadera