Här kommer ett smaskigt recept på en kycklinggryta med mycket vitlök, chilli och cashewnötter! Mums!
Letat som en galning i dag efter receptet men det har tydligen försvunnit i flytten. Men tack vare underbara Google hittade jag det :) Så här kommer det kopierat rakt av.
Gryta i förkylningstider
Höst innebär ofta en och annan förkylning. Då brukar jag göra en vitlöksdoftande kycklinggryta och kasta i extra mycket cashewnötter bara för att det är så gott.
Fakta
Vitlökskyckling med cashewnötter
För 4 personer
600 g kycklingkött
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 mild chili
1/2 purjolök
1 msk konc. kycklingfond
1 tsk curry
3–4 kvistar färsk timjan
2 dl vatten
2 dl grädde
2 dl rostade cashewnötter
majsstärkelse
smör och rapsolja
salt och peppar
Att äta till:
ris
blandad sallad
För 4 personer
600 g kycklingkött
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 mild chili
1/2 purjolök
1 msk konc. kycklingfond
1 tsk curry
3–4 kvistar färsk timjan
2 dl vatten
2 dl grädde
2 dl rostade cashewnötter
majsstärkelse
smör och rapsolja
salt och peppar
Att äta till:
ris
blandad sallad
Tron kan förflytta berg och vitlök kan bota förkylningar. Sant eller inte, men på det här sättet är huskuren åtminstone väldigt god.
Gör så här:
1. Skala och hacka den gula löken. Strimla purjolök. Hacka chili och timjan. Skär till sist kycklingköttet i bitar och diska därefter redskapen noga.
2. Fräs gul lök, purjolök samt pressad vitlök med smör och olja i en rymlig kastrull. Vänd ner curry, chili och timjan. Späd med vatten och grädde. Lägg i kycklingbitarna och låt allt koka upp och sjuda i 6-7 minuter. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud grytan 4-5 minuter till.
3. Rör ner cashewnötter och smaka av med salt och peppar om det behövs. Serveras med ris och blandad grönsallad.
Gör så här:
1. Skala och hacka den gula löken. Strimla purjolök. Hacka chili och timjan. Skär till sist kycklingköttet i bitar och diska därefter redskapen noga.
2. Fräs gul lök, purjolök samt pressad vitlök med smör och olja i en rymlig kastrull. Vänd ner curry, chili och timjan. Späd med vatten och grädde. Lägg i kycklingbitarna och låt allt koka upp och sjuda i 6-7 minuter. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud grytan 4-5 minuter till.
3. Rör ner cashewnötter och smaka av med salt och peppar om det behövs. Serveras med ris och blandad grönsallad.
Å vilket bra recepttips - det ska jag göra imorgon! Kram
SvaraRaderaDet låter smaskens, måste testa detta någon dag. Tråkigt att det blev förkylning igen, krya på dig!
SvaraRaderaKram
Tigern - Ja den är verkligen vitlöksstinn! Det ångar av mig :) Kram
SvaraRaderaHilde - Det var gott men lite mer krut på kryddorna får det bli nästa gång! Är lite bättre idag, får hoppas att det bara är en släng av något! Kram
Tack snälla! Då är det bara att skriva shoppinglista å kavla upp ärmarna ;)
SvaraRaderaKram
Rosen - Lycka till :)) Kram
SvaraRaderaBra recept....det ska jag prova någon dag.
SvaraRaderakram! och krya på snoken
Ja det är riktigt gott om man hottar till den! Dessutom har jag en hel vitlöks"stock" som måste börja användas :) Får hoppas det går över (utan antibiotika denna gång) Hittade ett recept på fransk vitlöksoppa under gårdagens receptletning, det kanske kan vara något för förkylningen :)) Kram
SvaraRadera