Powered By Blogger

fredag 28 oktober 2011

Päls?

Nu har jag hamnat i ett dilemma! Påverkad som jag (tydligen) är av modets nycker har jag fått pälsväst på hjärnan! De finns överallt och är så där mjuka, goa och inbjudande!
Igår kunde jag inte motstå frestelsen utan provade ett helt gäng olika varianter, alla lika silkeslena.

Kunde dock inte avgöra om jag såg klok ut i dem eller inte!

Men så frågade jag vad det var för material! Naiv som jag (tydligen ) är så trodde jag att det var syntetpäls och var fascinerad över att de fått till det så bra!

Det var det INTE!

Det var kanin och tvättbjörn, kanin och murmeldjur eller bara kanin!




Nu har jag aldrig varit någon antipälsaktivist! Utan jag är en sådan där skenhelig typ som äter kött, har på mig läderskor och skinnjackor. Har fårskinn hemma och fårskinnpälsdetaljer på nya dunjackan och vad det är för päls på Islandsmössan vågar jag inte ens tänka på!

Ändå blev jag illa berörd av denna masstillverkning av pälsvästar! Dom finns i varje affär nästan och i olika modeller! Dessutom är de billiga vilket gör mig ännu mer misstänksam!
Det måste gå åt tonvis med kaniner, murmeldjur och tvättbjörnar!
Och dessa djur, förutom kaninerna möjligtvis, föds upp enbart för pälsens skull!

Här är en väst i mocka och fårpäls. Ok enligt mig och min bakvända logik, eller?



Som sagt skenhelig är jag!

Men det blev fuskpäls för mig! ( ber om ursäkt för pyttebilderna, vet inte varför det blev så )


Vad tycker ni? Äkta päls eller fake eller båda?

Och en lite uppdatering ang mögelgubben!
Han skulle komma idag mellan 7.30-8.00. Detta fick jag reda på när jag sprang på honom på Hemköp förra gången han inte dök upp!

Tror ni han har kommit eller hört av sig??

Ha en fin dag!

Själv ska jag till frissan om en stund :)

Kramar!

6 kommentarer:

  1. Ja du päls eller ej - för mig är fårskinn ok. Samtidigt kan jag ju inte inbilla mig att de skor,stövlar och skinnväskor jag har är tillverkade av just fårskinn. Inte helt lätt det här! F.ö äter jag i stort sett aldrig kött - jag tycker att det är särkilt gott. Har dessutom svårt att få bort bilderna från diverse ångestframkallande boskapstransporter ur huvudet. Däremot har jag helt och hållet och mycket medvetet slutat äta tigerräkor, kyckling och ägg. Tigerräkor pga den enorma miljöpåverkan odlingarna har, kyckling å ägg pga de vidriga förhållanden djuren oftast har om man får tro massmedia. Åter heller aldrig griskött efter att ha läst (flera gånger) om mindre slakterier där grisarna föses ner levande i skållningsbadet - finns bara ett ord för det - vidrigt. Oj så babbligt det här blev - tror jag måste göra ett inlägg :)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Rosen - Inte alls babbligt! men det väcker så mycket tankar och köttindustrin ÄR vidrig ofta! Är inte storätare av kött och försöker välja ekologiskt om det finns. Tigerräkor köper jag inte heller! Försöker tänka att man inte kan (inte jag iaf) vara duktig på allt utan försöka vara medveten och tänka på vad man köper. Slutade äta ägg när jag såg hur burhönsen hade det (på åttiotalet). Äter ägg nu men väljer ekologiska! Tycker det är för svårt att vara utan ägg!
    Päls däremot kan jag vara utan :) Kram

    SvaraRadera
  3. Usch, jag tillhör också den där skenheliga typen men har börjat tänka mig för lite. Köpte en HPI of Sweden mössa förra året med pälsboll och fick en massa skit för det och då började jag fundera. Men jag älskar päls och jag ska ärligt säga att jag inte alltid kollar upp om det är äkta eller inte. De flesta jag har är förstås fuskpäls för de är trots allt billigare men på jackor och sånt har jag ärligt inte kollat så noga :(

    Jag älskar också kött i alla former och ägg men försöker gå på det ekologiska men inte alltid. Man får försöka börja lite i mindre skala och ändra sitt beteende kanske...

    kram
    /Vivvi

    SvaraRadera
  4. Vivvi - Känner som du att man får börja i mindre skala och ser vad som funkar. Man kan ju dra allt till sin spets också och inte äta tomater som skördas av illegala invandrare, i överhuvudtaget all storskalig odling används det miljögifter, taskiga arbetsförhållande osv... Det blir ju ett heltidsjobb att kolla allt sådant! Men man kan börja med ekologiska varor, närproducerat fairtrade och andra mijövänliga saker när det finns!
    Har inte heller kollat så noga vad det är för päls på luvan, skoskaften m m innan! Men när jag såg alla dessa västar var det som om jag vaknade till ! Vad är detta liksom! Kram

    SvaraRadera
  5. Päls är ett mode jag aldrig faller för.
    På senare tid har jag också slutat köpa jackor med pälsklädda huvor = kan vara en hund från Kina.
    Päls känns onödigt och djuren lever i misär innan de slaktas.
    Så nej ingen päls i mitt hus - mer än på katterna som bor här =)

    SvaraRadera
  6. Helen - Jag har lite dåligt samvete ska jag erkänna för att jag inte riktigt brytt mig om vad det är för päls som sitter på luvan, mössa etc.. Skulle aldrig falla mig in att köpa en hel hel päls men lite dubbelmoral drar jag omkring med. Har miljötänk förövrigt så kan nog få ordning på mig på pälsfronten också! Som du säger - det räcker med katternas päls i huset ( på katterna :)) Kram

    SvaraRadera